Ζωή... ρόδι που έσπασε

Ζωή… ρόδι που έσπασε

Εκδόσεις Δαρδανός Χρήστος Ε. | 2014

ISBN: 978-960-04-2291-7

Σελ. 222

 

Είναι η Αγγελική, ένα κορίτσι απ’ την ελληνική επαρχία, με τις δυο αγαπημένες φίλες από παιδιά τη Νεφέλη και τη Ζωή, στα χρόνια της δικτατορίας φοιτήτριες στην Αθήνα. Η βραδιά του Πολυτεχνείου, ορόσημο για την Ελλάδα και τον ελληνισμό, γίνεται ορόσημο και για τη δική της ζωή.
Ζει σ’ έναν ανεμοστρόβιλο, που την παρασέρνει σε τρεις ηπείρους για είκοσι χρόνια με μια κόρη χαμένη που θα τη δει για πρώτη φορά στην Αυστραλία, γυναίκα πια. Η παρουσία της κόρης της εκεί, θα σταθεί κι η αφορμή να κάνουν αυτό το μακρινό ταξίδι κι οι άλλες δυο φίλες, που κι αυτών η ζωή δεν είναι άμοιρη από προβλήματα και μοναξιά.
Η συνάντησή τους στην Αυστραλία θα φέρει στην επιφάνεια την ανάγκη και τις αιτίες της μετανάστευσης. Οι δυο επισκέπτριες θα τα νιώσουν βαθύτερα όλα αυτά, μέσα από το “νόστο” και τα βιώματα των ελλήνων της διασποράς που θα συναναστραφούν.

Κριτικές - Δημοσιεύματα

ΤΖΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ-ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

Ελένη, σαν βγεις στην άκρη συλλαβών, σε παίρνουν τα ταξίδια, σαν βγεις στους δρόμους της σιωπής , ο έρωτας, της ποίησης, σ’ αδράχνει..
Ελένη, των συνειρμών, των άγραφων σελίδων προσμονή, η πένα σου στα δάχτυλα γραμμή ζωής χαράζει.
Έξαφνα , στο άλλο ημισφαίριο της γης, σε βρίσκω στους παφλασμούς του Yara-Yara, μια Νεφέλη, να’ χει στον κόρφο της αγάπες , προσμονές, ζωές που γράφονται με αγάπη στο χαρτί, να συγκινήσουν, να ξυπνήσουν τις αισθήσεις!